Sale Đorđević jasan: Samo je povreda validan razlog za otkaz - Admiral Bet SPORT

Sale Đorđević jasan: Samo je povreda validan razlog za otkaz

Dušan Ninković
Foto: StarSport

Naredne jeseni će Srbija u Kini napadati svetsko zlato u košarci. Odbrana srebra osvojenog na prethodnom prvenstvu biće daleko lakša ako reprezentacija ode u najjačem sastavu.

Sale Đorđević je Srbiji doneo tri srebrne medalje, a možda je baš vreme za osvajanje zlata. Trener Virtusa iz Bolonje je za sajt FIBA pričao i o narednom takmičenju.

Kao selektor sam u situaciji da moram da sastavim tim od najboljih igrača i od onih koji su u najboljem stanju, ali i od onih koji su to zaslužili. Kako se lista smanjuje, momci sami odlučuju da li će biti deo nacionalnog tima. Već sam to istakao, povreda je jedini validan razlog za otkaz.

Selektor je istakao da dres reprezentacije Srbije nema cenu i da se greške neće tolerisati. Po njegovim rečima, reprezentativci pristaju i na neke nepisane zakone kada nastupaju za Srbiju.

Sale Đorđević je istakao Srbija uvek ide na medalju. Nije obećao postolje za naš nacionalni tim, ali je pomenuo da je to cilj ka kom stremimo. O protivnicima u prvoj fazi takmičenja imao je samo reči hvale.

Italija ima tradiciju i želi da pokaže snagu. Angola je atletski dominantan tim, željni su uspeha. Filipini imaju jednu od najvećih strasti za sportom na svetu. Imaju mnogo iznenađenja i žele da iznenade.

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još