Najbolja Srpkinja pala, u 100 se vratila Svetlana Kuznjecova - Admiral Bet SPORT

Najbolja Srpkinja pala, u 100 se vratila Svetlana Kuznjecova

Dušan Ninković
aleksandra krunić Foto: StarSport

Nema mnogo lepih vesti iz ženskog tenisa za Srbiju. Novi pad našeg prvog reketa, stagniranje najveće naše nade… situacija uopšte nije sjajna.

Naomi Osaka je uspela da sačuva prvo mesto na listi i ostala je najbolja teniserka sveta još jednu nedelju. Ipak, pitanje je trenutka u kom će prepustiti lidersku poziciju nekoj od takmičarki koje su iza nje.

Za sada je prate Simona Halep, Petra Kvitova, Karolina Pliškova i Anželik Kerber. Neka od njih bi tokom sezone na šljaci, kada se igraju Mastersi i Gren slem u Parizu bi trebalo da preuzme prvu poziciju.

Što se tiče devojaka koje predstavljaju Srbiju, situacija nije sjajna. Aleksandra Krunić je je pala za još jednu poziciju i sada je 63. reket sveta. Ivana Jorović je napredovala i sada je na 96. poziciji, dok je talentovana Olga Danilović blizu ulaska u najboljih 100. Ona je nalazi devetnaest pozicija daleko od toga.

Ono što Danilović još uvek priželjkuje, uspelo je Svetlani Kuznjecovoj. Iskusna Ruskinja je dobro odigrala "Samsung open" pa je nakon turnira u Luganu stigla do 100. pozicije.

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još