Nekadašnja filijala Zvezde lako stiže do bodova! - Millennium sport

Nekadašnja filijala Zvezde lako stiže do bodova!

Dušan Ninković
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Igra se treće kolo prolećnog dela u drugoj ligi Rusije. Ako se tamo početak marta uopšte može nazvati prolećem. Jedan kec sa jakom kvotom zapao nam je za oko.

Nekada su dres Mordovije iz Saranska nosili Mičel Donald, Damijen Le Talek i Tomas Fibel, kasnije članovi aktuelnog srpskog šampiona. Neki od njih su ostavili sjajan utisak u Beogradu, Tomas Fibel nije. Bili su deo ovog tima i Janik Đalo i Gerson Azevedo, dvojica igrača za koje je Zvezda bila zainteresovana.

Često se u tom periodu moglo čuti da je Mordovija iz Saranska razvojni tim zvezde. U njoj su igrali zajedno, zatim stizali u Beograd i kasnije, poput Donalda, ostavljali neizbrisiv trag u klupskoj istoriji.

Od kako je Mordovija ispala iz Premijer lige, potpuno su promenili koncept. Više nema skupo plaćenih stranaca u ekipi, zapravo nema nikakvih stranaca u timu i sada se samo domaći fudbaleri bore u drugom rangu takmičenja.

Nakon jesenjeg dela sezone i Mordovija i Luč su zauzimali mesto u sredini tabele. Od kraja prve polusezone do danas promenile su se neke stvari. Dok je Mordovija u prva dva prolećna kola zabeležila jednu pobedu i poraz od lidera i budućeg člana Premijer lige, Luč ima dva poraza. Oba od ne baš snažnih rivala.

Ekipa iz Vladivostoka, sa krajnjeg istoka Rusije, tokom zime je ostala bez sedmorice igrača. Na njihovo mesto nije doveden niko, a nekoliko omladinaca prekomandovano je u prvi tim. Ta nova ekipa ne deluje kao tim koji može da se zadrži na poziciji u sredini tabele.

Nakon što su skalp Luču uzeli rezervisti Krasnodara i SKA Habarovska, očekujemo da isto to uradi i Mordovija. Neće biti lako, pogotovo jer se domaćin jesenas mučio na svom terenu, ali kvota nas je motivisala da probamo.

15:00 Mordovija – Luč 1 (kvota 2.08)

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još