Teren i fotelja mogu zajedno, Jelena Nikolić dobila funkciju u OSS - Admiral Bet SPORT

Teren i fotelja mogu zajedno, Jelena Nikolić dobila funkciju u OSS

Dušan Ninković
photo: Pedja Milosavljevic

Na sastanku Izvršnog odbora koji je održan u Beogradu dogovorene su promene u vrhu odbojkaškog saveza. Mesto upražnjeno odlaskom Ivana Miljkovića popuniće Jelena Nikolić, prva žena na visokoj funkciji u savezu.

Nekadašnja reprezentativka i dugogodišnji kapiten ženske selekcije postaće potpredsednica saveza. Zvanično preuzimanje funkcije trebalo bi da se dogodi dok njena odbojka karijera traje, jer je Jelena još uvek aktivna.

Po informacijama koje su stizale u prethodnom periodu, Nikolić razmišlja da nakon ove sezone odigra još jednu. Ona ima 37 godina i trenutno je član Turkiš Erlajnsa, prvoligaša u zemlji na dva kontinenta.

Njen dolazak u savez izazvao je dodatna pomeranja, pa će u narednom periodu novu funkciju imati i Đula Mešter. Nekadašnji srednji bloker našeg nacionalnog tima dobija malo šira ovlašćenja jer je postao prvi potpredsednik saveza.

Zoran Gajić, nekadašnji selektor muške reprezentacije a sada predsednik OSS, još davno je najavio ovakve promene. Što se njega tiče, Nikolić nema nikakvih problema da obavlja funkciju i igračka karijera joj u tome neće smetati.

Jelena se od reprezentacije oprostila na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, kada je naša reprezentacija osvojila srebrnu medalju. Karijeru je počela u Obiliću, a sa nacionalnim timom je osvajala svetsku bronzu i sve tri medalje na Evropskim prvenstvima. U karijeri je bila prvak Evrope i na klupskom nivou.

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još