Rukomet se vraća u ''Pionir''! - Admiral Bet SPORT

Rukomet se vraća u "Pionir"!

Dušan Ninković
Foto: StarSport

Posle četiri godine, rukomet će se ponovo igrati u hali "Aleksandar Nikolić". Nekadašnji "Pionir" ugostiće najbolje rukometaše Srbije i Hrvatske u kvalifikacionom meču za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Reprezentacija srbije nalazi se u nezavidnom položaju. Nakon dva odigrana susreta, protiv lakših protivnika u grupi, osvojen je samo jedan bod. U Zrenjaninu je remizirano sa Belgijom, dok su naši rukometaši poraženi u Švajcarskoj.

Prva prilika za popravljanje utiska biće Hrvatska, trenutno šesti nacionalni tim na svetu i veliki favorit u ovoj grupi. Retka su velika takmičenja koja su Hrvati propustili, pa je sasvim izvesno da će se plasirati i na kontinentalni šampionat.

Selekcija Srbije je poslednji zvaničan meč u hali "Pionir" odigrala u oktobru 2014. godine protiv Crne Gore i tada je upisana pobeda. Sa reprezentacijom Hrvatske se naša zemlja često sastajala u poslednjim godinama, tačnije čak četiri puta u ovoj deceniji. Nakon remija i pobede upisana su dva poraza.

Selekcija Srbije je učestvovala na Svetskom prvenstvu i tamo zauzela razočaravajuće 18. mesto. Iako je bilo mnogo problema, utisak je da je moralo da se uradi više. Ipak, savez je nastavio da veruje u Peruničića i njegov plan podmlađivanja nacionalnog tima, pa će on predvoditi selekciju i u nastavku kvalifikacija.

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još