Monako je u seriji, zaustavljen i prvi pratilac PSŽ-a - Admiral Bet SPORT

Monako je u seriji, zaustavljen i prvi pratilac PSŽ-a

Dušan Ninković
Foto: Twitter/AS_Monaco

Zašto nisu ovako igrali na početku sezone? Skroz legitimno pitanje, kada pogledamo u kakvoj formi Monako. tu je trener koji je i započeo sezonu, a jedina promena je malo više oporavljenih igrača.

Mnogo je muka bilo tokom ove sezone za tim iz kneževine Monako. Otkaz za trener, neuspešan pokušaj sa Anrijem, povrede koje ih u ogromnom broju prate, loši rezultati kao posledica svega toga. Sada deluju kao tim za vrh tabele.

Fenomenalan niz i sedma utakmica bez poraza u prvenstvu treba da nateraju igrače da razmisle. Šta se promenilo u poslednje vreme, zašto Monako danas liči na tim za Evropu? Ekipa koja se dugo nalazila u zoni ispadanja sada je u nizu od četiri pobede i tri remija!

Dugo je ličilo da će gostovanje drugoplasiranom Lilu, prvom pratioci nadmoćnih Parižana, biti završeno bez golova. U poslednjim minutima susreta, Karlos Vinisijus, Brazilac koji je stigao iz Rio Avea, pogodio je za važna tri boda.

Nakon ovog susreta Lil je ostao na drugoj poziciji sa 57 bodova. PSŽ ima dva meča manje i nestvarnih 17 bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca. Ekipa Monaka, koju ponovo predvodi Žardim, sada će se dodatno udaljiti od zone ispadanja. Gotovo je izvesno koja tri tima će napustiti elitu, a prednost "Kneževa" u odnosu na ugroženi Dižon je devet bodova uz meč više.

Foto: Twitter/AS_Monaco

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još