"Iii najveće čudo u četvrtfinalu Lige šampiona je - Sautempton?!" - Admiral Bet SPORT

"Iii najveće čudo u četvrtfinalu Lige šampiona je – Sautempton?!"

Milovan Longinov
Foto: Bryn Lennon/Getty Images

Barselona i Liverpul su u sredu uveče kompletirali spisak putnika u četvrtfinale Lige šampiona, ali nama je jedna zanimljivost skrenula pažnju i red je da je podelimo sa vama.

U četvrtfinale Lige šampiona plasirali su se čak četiri engleska kluba – Mančester Junajted, Liverpul, Totenhem i Mančester Siti, i po jedan iz preostalih liga – Barselona, Juventus, Ajaks i Porto, dakle, Francuska je opet ostala bez predstavnika.

Ipak, nama je jedan drugi "tim" posebno skrenuo misli, a to je – Sautempton. Naime, veliki broj igrača koji su u jednom delu karijere igrali za Sautempton, sa svojim timova su prošli u četvrtfinale. Ali, to nije sve, najveći HEROJI osmine finala su bili u Sautemptonu – Dušan Tadić, Sadio Mane, Virdžil van Dajk i to je bio još jedan povod za ovu priču.

Foto: Stephen Pond/Getty Images

Liverpulova "filijala"

Naravno, najviše igrača igra u timu Liverpula, jer svi znamo da su ovaj tim na Ostrvu često zvali "filijalom" ekipe sa "Enfilda". Iz Sotona u Liverpul prešli su – Natanijel Klajn, Virdžil van Dajk, Dejan Lovren, Adam Lalana i Sadio Mane, dok je zaobilaznim putem preko Arsenala došao i Okslejd-Čemberlen.

Uz njih, u osmini finala posebno je zablistao naš Dušan Tadić, koji je predvodio Ajaks u istorijskom preokretu nad Real Madridom. Viktor Vanijama je sa Totenhemom izborio plasman, mada je zbog velikog broja povreda poslednjih meseci van stroja, ali Maurisio Poketino ga je doveo iz Sautemptona sa namerom da mu bude osigurač i važan šraf kao na "Sent Merisu".

Foto: Jordan Mansfield/Getty Images

A dolazili najviše iz – Seltika

Na golu je Frejzer Forster, golman koji je u Soton stigao iz Seltika leta 2014. godine za 13 miliona evra. Istog leta, Soton je doveo najveći broj igrača sa ovog "spiska" i idealnog tima koji bi igrao u Ligi šampiona, a to su – Sadio Mane, koji je stigao iz Salcburga za 25 miliona evra, potom Dušan Tadić iz Tventea za 17 miliona, Gracijano Pele iz Fejnorda za 12 miliona.

Iz Seltika su uz golmana Forstera takođe stigli i Virdžil van Dajk, ali godinu dana kasnije, za 16 miliona evra, a u Liverpul je prošle zime stigao za pet puta više. Iz Seltika je stigao i Viktor Vanijama za 16 miliona evra.

Luk Šo, Adam Lalana i Okslejd-Čemberlen su polaznici Sotonove škole i u prvi tim su došli iz omladinskog pogona.

Na klupi za rezerve imali bismo još Stekelenburga, Rajana Bertrana, Sedrika Soaresa, Marija Leminu, Hosea Fontea, Kaluma Čembersa i Rikija Lamberta..

Da je kojim slučajem ostao na klupi Maurisio Poketino i da je zadržao ovaj tim na okupu, Sautempton bi bio ozbiljna evropska ekipa. Ipak, pošto je on sada već na klupi Totenhema u Ligi šampiona, mogli bismo umesto njega da izaberemo i Ronalda Kumana, koji je takođe beležio izvrsne rezultate na "Sent Merisu".

Uostalom, pod Kumanovim vođstvom Sautempton je sezonu 2014/15 završio na sedmom mestu, što je najbolji plasman u novijoj istoriji kluba.

Da možemo da raspalimo maštu kao što umemo i volimo, sinoć smo mogli da čujemo nekog spikera kako izgovara naš naslov na ovu temu – "Iii najveće čudo u četvrtfinalu Lige šampiona je – Sautempton?!"

Foto: Stephen Pond/Getty Images

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još