Juve je konačno eliminisan, a Sergej i drugovi dočekuju Milan za finale Kupa - Millennium sport

Juve je konačno eliminisan, a Sergej i drugovi dočekuju Milan za finale Kupa

Marko Kulić
Photo by Paolo Bruno/Getty Images

Polufinale Kupa Italije ove sezone biće znatno drugačije u odnosu na neke ranije. Naime, nakon četiri uzastopne sezone u kojima je osvajao nacionalni Kup, Juventus je eliminisan.

To je u četvrtfinalu uradila Atalanta koja je savladala "Staru damu" rezultatom 3:0. Sada preostale četiri ekipe u tome konačno vide realniju šansu za osvajanje drugog po važnosti takmičenja u Italiji. Pored meča između Fiorentine i Atalante koji se igra sutra, danas od 21 čas Lacio dočekuje Milan.

"Rosoneri" su ovo takmičenje poslednji put osvojili 2003, a ukupno pet puta. Lacio ima trofej više, a čak četiri puta je osvajao Kup u ovom veku. Obe ekipe su svesne da je ovo jedinstvena prilika da se uzme trofej jer niko ne vidi sveopštu dominaciju Juventusa u Italiji kraju. Milan je ekipa koja je prosto preporođena dolaskom Pjonteka i Pakete ove zime. To se najbolje videlo upravo u četvrtfinalu Kupa Italije kada su "Rosoneri" golovima Pjonteka rutinski eliminisali favorizovani Napoli rezultatom 2:0.

U prvom delu sezone su remizirali u prvenstvu na "Olimpiku" rezultatom 1:1. Zanimljivo je da su prošle godine takođe igrali u polufinalu kupa i da na dva meča nije bilo golova. Zatim je moralo da se pristupi izvođenju jedanaesteraca gde je bio bolji Milan.

Ponovo se očekuje tvrda utakmica kao prošle godine, sa tim da je Milan sada veći favorit upravo zbog dolaska, pre svih, Kšišofa Pjonteka. Stoga možete odigrati sledeću kombinaciju:

21:00: Lacio – Milan 2 (2,70)

Foto: Paolo Bruno/Getty Images

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još