Bertomeu: Klubovi mogu i bez domaćih prvenstava - Admiral Bet SPORT

Bertomeu: Klubovi mogu i bez domaćih prvenstava

Dušan Ninković
đordi-bertomeu Foto: euroleague.net

Jedan za drugim, potresi u evropskoj košarci dešavaju se kao na pokretnoj traci. Nova izjava Bertomeua dodatno će produbiti sukob koji Evroliga ima sa… pa sa gotovo svima.

Prvi čovek Evrolige dao je šokantnu izjavu koja bi u veoma bliskoj budućnosti mogla da napravi revoluciju u košarci. Zbog nje bi već sada trebalo da strepe košarkaški savezi širom Evrope.

Problemi koji su nastali u Turskoj (Efes nezadovoljan suđenjem u kupu), Grčkoj (Olimpijakos nezadovoljan suđenjem u kupu) i Španiji (Real nezadovoljan suđenjem u kupu), mogli su nekoga da navedu na razmišljanje da će ti timovi istupiti iz liga koje igraju. Bilo je takvih najava, ali verovatno se tako drastični koraci neće povući.

Ukoliko bi timovi napustili prvenstva, ne bi sticali pravo da igraju Evroligu. Zapravo, oni imaju A licencu, ne bi morali da misle o tome. Igrali bi najjače takmičenje u Evropi.

Mi nismo federacija već kompanija. Kompanije su felksibilne, pa postoji mogućnost da se igra Evroliga i kada se ne igra domaće prvenstvo. Možda bude takvih promena u budućnosti.

Evroliga već dugo vodi ratove protiv FIBA, ULEB-a, nacionalnih saveza i mnogih drugih. sitne razmirice produbljene su "FIBA prozorima", a ovakav stav prvog čoveka Evrolige mogao bi da stvori dodatnu štetu. Grčko prvenstvo bez Olimpijakosa, špansko bez Real Madrida? Teško za zamisliti.

Foto: euroleague.net

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još