Alegri optimista: Imamo vremena da se spremimo - Admiral Bet SPORT

Alegri optimista: Imamo vremena da se spremimo

Dušan Ninković
alegri Foto: Printscreen YouTube

U prvom meču osmine finala Lige šampiona Juventus je poražen od Atletiko Madrida. Mnogi navijači su taj rezultat pripisali Alegriju, ali je italijanski trener i dalje optimista.

Često su me zamera da je defanzivan trener, kukavica, da previše kalkuliše i da se brani čak i kada ne mora. Šampionske titule u Italiji su mu rutina, ali je Evropa nešto sasvim drugo.

Prošlog leta pričalo se o njegovom odlasku. Tada čelnici nisu bili zadovoljni rezultatima u Evropi, ali je Alegri dobio drugu šansu. Doveden mu je Kristijano Ronaldo i postavljen najviši cilj. Pokoriti Evropu.

Nije bilo sjajno u Madirdu, protiv teškog protivnika i još jednog favorita za trofej. Možemo to slobodno reći, nije kao da Atletiko beži od osvajanja Lige šampiona.

Jutro je pametnije od večeri, vruće glave su prespavale i Alegri sada ima poruku za navijače svog tima. U ovom trenutku njima je potrebno malo optimizma i mnogi su sa oduševljenjem prihvatili njegov tvit koji pokazuje da se tim nije predao.

Dvadeset dana. Toliko imamo da se spremimo i da spremni dočekamo meč. Imamo izazov pred nama, da živimo i pobeđujemo. Svi zajedno!

Bez floskula o važnosti mečeva u domaćem prvenstvu, a Juventus igra protiv Mihajlovićeve Bolonje, bez traženja izgovora. Samo snažna poruka da će Alegri i njegovi momci biti tu i 12. marta. Atletiko još uvek nije prošao, Juve ne planira da ispadne.

Foto: Printscreen YouTube

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još