Endi Marej će pokušati još jednom, ako ne ide, onda će to biti poslednji pokušaj... - Admiral Bet SPORT

Endi Marej će pokušati još jednom, ako ne ide, onda će to biti poslednji pokušaj…

Marko Đinđić
endi marej Foto: StarSport

Do pre samo godinu i po dana Endi Marej bio je najbolji teniser na svetu, a deceniju unazad bio je član velike četvorke, zajedno sa najboljim teniserima svih vremena, Novakom Đokovićem, Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, dok je sada na korak od završetka karijere u 31. godini.

Teniser iz Velike Britanije ostvario je u svojoj karijeri 663 pobede na ATP turu, osvojio je dva Vimbldona i jedan US Open, ukupno 45 titula, dva zlata na Olimpijskim igrama, Dejvis kup sa reprezentacijom Velike Britanije, držao je poziciju broj jedan i dugo bio među najbolja četiri tenisera na svetu.

Trenutno 230. teniser sveta ima velikih problema sa povredom kuka zbog koje bi mogao da završi karijeru već ove nedelje.

On će učestvovati na Australijan Openu, gde će dati sve od sebe i želi da izdrži do Vimbldona, gde bi voleo da završi karijeru.

Na početku konferencije rekao je da nije dobro, počeo da plače i nakratko izašao iz sale.

Kada se vratio, emotivno je saopštio novinarima da će završiti karijeru:

Dugo sam povređen, osećam bol poslednjih 20 meseci, bolje sam nego pre pola godina, ali i dalje me boli, nisam na nivou na kome mogu da budem. Ne želim više ovako dalje, previše je bola, sve sam probao, rekao sam trenerima da ne mogu ovako. Nemam ni ideju kada će bol prestati, nastaviću možda do Vimbldona, mogao bih tamo da se oprostim. Ali, ako ispadnem ovde na početku, čini mi se da je to kraj. Moram da mislim i na život posle tenisa, hoću da živim bez bola.

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još