Bilbao dobio veliko pojačanje – vratio se Ibai Gomez - Admiral Bet SPORT

Bilbao dobio veliko pojačanje – vratio se Ibai Gomez

Stefan Cvetković
FOTO: Twitter/Athletic_en

Posle dve i po godine odsustva, Ibai Gomez se vratio u grad u kome je rođen i u klub za koji je nastupao šest godina.

Jedan od najboljih igrača Alavesa u prvom delu sezone, potpisao je ugovor na tri i po godine, do 2022. godine sa Atletik Bilbaom.

U poslednje vreme Gomez je bio na meti Liverpula, a pominjalo se čak i da Marselo Bijela želi da ga dovede u Lids i ponovo sarađuje sa njim, međutim igrač se opredelio za povratak na "San Mames" i borbu za opstanak sa klubom u kome je stvorio svoje ime, umesto da sa Alavesom juri Evropu.

Ne postoji bolje mesto od Atletika. Otišao sam, odrastao, napredovao, ali nikada nisam zaboravio gde je moj dom i uvek sam želeo da se vratim.

Gomez je počeo karijeru u lokalnom klubu Sentuću, nakon kog je prešao u Sestao, u trećem rangu. 2010. godine prelazi u Bilbao i odmah je ubačen u prvi tim. Bio je deo ekipe koja je igrala finale Lige Evrope i Kupa kralja pod Marselom Bijelsom, dok kod Ernesta Valverdea nije puno igrao i mahom je bio povređen. Bilbao je napustio 2016. godine kada je prešao u Alaves, gde je ove sezone odigrao svih 18 utakmica u La Ligi i postigao tri gola.

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još