Brojke ga dižu u zvezde, on i dalje na zemlji: Znam šta sam sve prošao - Millennium sport

Brojke ga dižu u zvezde, on i dalje na zemlji: Znam šta sam sve prošao

Nikola Bulatović
Foto: StarSport

On je igrač meseca u Evroligi. On je momak koji je toliko puta kritikovan tokom karijere. On je u konkurenciji velikih zvezda i skupih igrača odigrao dosadašnji deo sezone odlično, u kontinuitetu.

Vasilije Micić, košarkaš Efesa, ne krije zadovoljstvo nakon značajnog priznanja koje je dobio od Evrolige:

Veoma mi je drago i srećan sam zato što mi se ovo dogodlio. Zaista znam kroz šta sam prošao u karijeri. Mnogo mi znači. Ovo je najbolja motivacija koju sam mogao da dobijem. Iskreno, nisam očekivao nagradu, jer sam bio svestan koliko je dobrih igrača u Evroligi, ali imali smo sjajnu seriju kao tim, pobedili smo u pet utakmica i bio sam deo toga.

Reprezentativac Srbije bio je prošle godine deo velikog uspeha Žalgirisa u timu Šarunasa Jasikevičijusa i plasmana na Fajnal for. Posle silnih osporavanja koje je doživljavao tokom karijere Micić kaže da je u svakom timu ponešto novo naučio, a značaj boravka u Litvaniji posebno ističe:

Iskreno, nikad nisam gledao na ono što je bilo ranije, već sam uvek bio fokusiran na ono što se događa sada. Kao mlad, dobro znam koliko je teško adaptirati se na velike timove i dobiti u njima minute. Prošlogodišnje iskustvo rada sa ‘Šarasom’ bilo mi je veoma značajno i važno da postanem zreliji i da imam više samopouzdanja. Svestan sam šta je potrebno za pobedu. Prošla sezona mi je zato veoma značila, da se osećam bolje na terenu. Sada dobijam veliko poverenje trenera Ergina Atamana i sve ide uspešno. Dobro sarađujemo i nadam se da će tako biti do kraja sezone.

Efes zauzima odličnu treću poziciju na tabeli Evrolige, a u petak od 18.30 dočekuje Real koji ima skor 8-2, baš kao i tim Ergina Atamana.

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još