Italijani u svom stilu: Đenova dobija trećeg trenera u mesec dana? - Millennium sport

Italijani u svom stilu: Đenova dobija trećeg trenera u mesec dana?

Stefan Cvetković
FOTO: Twitter/GenoaCFC

Ako su italijanski klubovi po nečemu slični našim, to su česte smene trenera. Vlasnici vrlo često znaju da promene i po tri-četiri trenera u toku sezone, a u tom segmentu Maurisio Zamaprini bivši gazda Palerma nije imao konkurenciju.

Juče smo pisali o Kjevu, koji će verovatno ostati bez trenera i koji bi mogao za nešto malo više od mesec dana da dobije i trećeg, danas italijanski mediji pišu da bi ista sudbina mogla da zadesi Đenovu.

Na "Marasiju" je već došlo do jedne promene ove sezone: Davidea Balardinija je zamenio Ivan Jurić, a posle četiri neupeha, i Juriću se drma stolica, a klub je već pronašao zamenu.

Italija – Portugal

 

Predsednik kluba Enriko Preziosi je nezadovoljan igrama ekipe pod Jurićem, koji je u četiri utakmice upisao dva remija i dva poraza, a subotnji poraz od Napolija, gde je njegov tim u finišu ispustio prednost, bio je kap koja je prelila čašu.

Preziosi je već pronašao novog trenera, a najviše se pominje ime bivšeg hrvatskog reprezentativca Igora Tudora, koji bi tako mogao da zameni svog zemljaka Jurića.

Interesantna činjenica: Ivan Jurić je već dva puta smenjenivan sa klupe Đenove – prvi put februara 2017, drugi put novembra iste godine godine, što znači da bi mu ovo, ukoliko do smene dođe, bilo treće otpuštanje sa istog radnog mesta.

Đenova posle 12 odigranih utakmica zauzima 14. mesto u šampionatu Italije sa 14 osvojenih poena.

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još