Kad Poljaci uživo prenose žreb za Kup: Gde nestade kuglica? Šta ćemo sad? - Millennium sport

Kad Poljaci uživo prenose žreb za Kup: Gde nestade kuglica? Šta ćemo sad?

Srđan Orsić
Foto: Printscreen YouTube

Žreb za fudbalski kup u zemljama sa dugom tradicijom oduvek je prenošen uživo.

BBC, na primer, već skoro sto godina prenosi kad se za engleski FA kup izvlače parovi, obavezno na radiju, a nekad i na TV ekranima, a Poljaci su se, vodeći se tim primerom, rešili da i za svoje najmasovnije fudbalsko takmičenje žreb emituju dok se uživo odvija.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Poljske Maćej Savicki bio je zadužen da obavi uparivanje ekipa za mečeve osmine finala, i sve je išlo lepo, do izvenog trenutka kada se ispostavilo da jedna kuglica nedostaje.

Jedan kuglica ispala je iz posude, Savicki je istu proglasio za duplu, a onda se ispostavilo ipak da viška nema, pa je konfuzija postala sveopšta.

Sve je moglo biti rešeno tako da nedostajući tim bude uparen sa onim čije ime je ostalo bez protivnika (to su bili Šljonsk iz Vroclava – kako Poljaci zovu klub koji mi po Vuku čitamo kao Slask – i Mjeđ iz Legnjice), ali je rešeno da se, ipak, ceo žreb ponovi.

Snimak celog događaja ubrzo je obišao internet, a evo i izdvojene sekvence kada sekretar ne zna šta tačno da radi sa nedostajućom kuglicom:

 

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još