Rosijev učenik ide stopama svog učitelja - Millennium sport

Rosijev učenik ide stopama svog učitelja

REDAKCIJA
moto gp Foto: Pixabay

Vozač Skaj tima VR46 Frančesko Banjaja, osvojio je titulu u Moto 2 kategoriji, a priznao je da je odbio ponudu da ove sezone pređe u Moto GP, kako bi napredovao i osvojio upravo Moto 2 šampionat. Njega ćemo od sledeće godine gledati u najjačoj klasi, uz svog učitelja Valentina Rosija, budući da je potpisao ugovor sa Pramac Dukatijem.

Imao sam mogućnost da ove sezone pređem u Moto GP, ali ipak sam odlučio da je bolje za mene da ostanem i probam da osvojim titulu u Moto 2. Naš tim je bio konkurentan i mislio sam da ćemo moći da uradimo bolji posao nego prošle sezone.

Banjaja kaže da je potpisao za Pramac Dukati, a nakon toga su ljudi počeli da ga osuđuju govoreći mu da nikad neće uspeti da pobedi.

Bilo je logično da potpišem ugovor, pošto sam dobio dobru ponudu. Mnogi su mi govorili da neću nikada uspeti da pobedim, a najćešće su to bili novinari. Mislio sam da je bolje da imam rešenu situaciju i da ne mislim o tome šta će biti sledeće sezone. To je bio ključ mojih dobrih vožnji i osvojene titule.

Italijan kaže da je prelazak u najjaču klasu novi početak za njega, ali da je veoma srećan povodom te avanture. Videćemo kako će se snaći u novoj ulozi, a njegov mentor Valentino Rosi će mu svakako biti od velike pomoći.

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još