Hamilton želi da pomaže mladim vozačima u edukaciji - Millennium sport

Hamilton želi da pomaže mladim vozačima u edukaciji

REDAKCIJA
Photo by Charles Coates/Getty Images

Petostruki šampion Formule 1 Luis Hamilton kaže da mladi vozači rizikuju da zapostave svoje obrazovanje usled toga što se previše posvete karijeri. Hamilton želi da pomogne mlađim vozačima koji su napustili školu, jer smatra da oni moraju imati neku alternativu ukoliko ne budu uspeli u automobilizmu.

Britanac kaže da je svestan uticaja koji on i njegove kolege imaju na mlade, jer je i sam imao idole u Dejvidu Kultardu i Miki Hakinenu.

Želim da nastavim sa vožnjom, ali i da pružim podršku mlađima. Mislim da mi možemo imati pozitivan uticaj na mlade koji idu u školu. Mnoga deca koja voze ne idu u školu. Roditelji odvode decu iz škola sa namerom da se deca potpuno posvete karijeri, ali onda kada se desi neuspeh, ta deca nemaju nikakvu alternativu.

Hamilton kaže da bi želeo da radi sa decom i pomogne im, kako ne bi ostali bez obrazovanja, čak i ako ostanu bez karijere u automobilizmu.

Čak i ako ostanu bez karijere u Formuli 1 ili nekom drugom formatu, ta deca mogu biti inženjeri. Postoji mnoštvo organizacija i prilika i ja bih želeo da učestvujem u tome. Želeo bih da imam pozitivan uticaj na mlade, ali ne želim samo da pričam. Želim da uradim pozitivne stvari za budućnost.

https://twitter.com/LewisHamilton/status/1059482202700955650

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još